BBMM Babamasszázs Oktató Képzés

Babamasszázs Oktatói képzés

A Baranyi Babamasszázs Védjegy oltalommal védett képzés, mely nem azért történt, hogy ne másolják, hanem azért hogy EZT másolják, és a leendő oktatók is a szellemiségét és filozófiáját is az eredeti elképzelések szerint adják tovább.
Modulok: 
  1. Kismama és női masszázs
  2. BBMM Babamasszázs® (Magyar Szabadalmi Hivatal: 195311)
  3. Gyermek masszázs, mozgás és terápiák 
  4. Gyermek masszázs
 
Minden modul után házi vizsga van, résztvevők minden modul elvégzése után Tanúsítványt kapnak. A Stúdiónk tanfolyamai az új lehetőséget keresőknek segít új szakmát és életcélt találni. A képzési program alapján a résztvevők kompetenciát szereznek a különböző masszázsfajták gyakorlására, ismeri azok javallatait és ellenjavallatait.
Képesek lesznek önállóan a páciens igényeinek megfelelő masszázsfolyamatot, szolgáltatásként nyújtani, amely az egész testen történő személyre szabott fogásokból áll. Baranyi Babamasszázs a thai masszázs fogásaira épülő módszer.
Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa. Megelőzhető a betegségek, vagy ha már kialakulta a problémák, akkor kezelhetjük, azokat e módszer segítségével.
A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban. A leglényegesebb, hogy segít egyensúlyt teremteni, és mindig függ a hatása attól, hogy akin alkalmazzuk a fogásokat, milyen energetikai szinten, mire van szüksége.
Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is. A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is. A masszázshoz mozgásokat is hozzáintegrál a korafejlesztés egyik új módszere lehet. Nagy előnye, hogy a szülők is megtanulhatják.
Védjegy: Szabadalmi Hivatal 195311 Baranyi Babamasszázs

 

A babamasszázs az érintés erejével összekapcsolt mozgásfejlesztés. Olyan korai fejlesztő módszer, amely figyelembe veszi az újszülött, a csecsemő fejlődésmenetének sajátosságait és a szenzitív időszakban nyújt optimális megsegítést. Ezáltal megakadályozza a fejlődési ívben a megakadásokat, lemaradásokat.
  A szenzomotoros fejlődési szakaszban a baba mozgás masszázs lényege, hogy minél több taktilis-kinesztetikus (érintéses-mozgásos) inger érje a gyermeket.
A baba mozgás-masszázs minden gyermek testi, szellemi és lelki egészségmegőrzésének, hatékony eszköze.
Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa. A babamasszázs az érintésművészet egyik alkalmazott formája, rendszeres végzése elősegíti az izomrendszer növekedését és a mozgáskoordináció kialakulását.
Az aktuális mozgásminták gyakorlásával a gyermek mozgásfejlődése tökéletesedik és felgyorsul, ezáltal hamarabb jut el a mozgásfejlődés következő szakaszához. A sikeres mozgáskoordináció kezdetben még nagy koncentrációt igényel, de elegendő mennyiségű gyakorlással a mozgásügyesség gyorsan fejlődik.
A masszázzsal, mozgatással adott ingerek hatására a csecsemő testtudata jobban fejlődik, képessé válik testrészeinek összehangolt mozgatására. Így elősegítve az idegrendszer az intelligencia fejlődését, megelőzhetők a fejlődési elakadások, eltérések.
A baba mozgás masszázs folyamatában a masszázs elemei kiegészülnek mozgáskoordinációs gyakorlatokkal. Az egyes testtájak átmasszírozását azok passzív és aktív átmozgatása követi. A gyakorlatok mindig alkalmazkodnak a baba mozgásfejlődési szintjéhez.
A cél, hogy előkészítsük és segítsük a következő fejlődéstani mozgásminták tanulását és gyakoroltassuk a már meglévőket. Ahogy a baba képes lesz testrészeinek önálló, harmonikus mozgatására, úgy válik az ön indította mozgás örömteli tevékenységgé mindkét fél számára.
A babák jobban alszanak, kiegyensúlyozottabbak, az immunrendszerük megerősödik, így kevésbé alakulhatnak ki testi, lelki betegségek. A rendszeresen alkalmazott baba mozgás masszázs során a biztonság és a szeretet adása megnyugtatja a babát, megerősíti az egymáshoz tartozás érzését a szülővel vagy gondozóval. Létrejön és tartóssá válik egy szoros szeretetkapcsolat. Ez a biztonságos kötődési minta nélkülözhetetlen előfeltétele a gyermek egészséges személyiségfejlődésének.
A gyermek is képes lesz a szeretetre és kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokat tud kialakítani élete során. Több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer ahhoz, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és alaposabban megismerjük egymást, mélyebb kapcsolatot alakítsunk ki általa.
Megelőzhetőek a betegségek, vagy ha már kialakultak a problémák, akkor kezelhetjük, azokat e módszer segítségével. Serkenti a létfontosságú szervek működését (emésztés, keringés, légzés). Lehet, hogy ellentmondásosnak tűnik, de a serkentő funkcióval párhuzamosan segít a relaxációban és az esti elalvásban.
A leglényegesebb, hogy segít a testi, lelki egyensúlyt megteremtésében, és mindig függ a hatása attól, hogy akin alkalmazzuk a fogásokat, milyen energetikai szinten van és éppen mire van szüksége. Jó hatással van a baba testi fejlődésére, de elégedettséget, jó közérzetet biztosít a szülőnek is.
A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs, olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is. A masszázshoz integrált mozgásgyakorlatok a korai fejlesztés egyik új módszere lehet. Nagy előnye, hogy a szülők is megtanulhatják, és gyermekükkel sikeresen alkalmazhatják.

BBMM A Tudatos babamasszázs
Védjegy: Szabadalmi Hivatal 195311 

Ez a módszer az egész világon még újnak számit, A test pontjainak masszírozása a belső működés normalizálásában, amely egész fejlődési folyamatában segít.
Ha egészségesek vagyunk, az életenergia szabadon áramlik bennünk, de ha elakad, az hosszabb távon betegségek kiváltó oka is lehet. Az energiablokkok felszabadítása által erősödik az immunrendszer, és aktivizálódnak az öngyógyító folyamatok. Ha az érintésnek ezt a csodálatos, és szakavatott formáját rendszeresen alkalmazzuk, akkor a gyermek fizikai és lelki funkcióira, mozgásfejlődésére és alvászavaraira is jótékonyan hat.

 

Baranyi Ágnes: BÉBI ÉS GYERMEK THAI MASSZÁZS
Ázsia gyógyító kincseinek alapkönyve
A bébi és gyermek thai masszázs célja a test energiáinak aktivizálása, mely több mint masszázs, egy új lehetőség és módszer, hogy a gyermekeink jobban fejlődjenek, és mélyebb kapcsolatot alakítsanak ki általa a környezetükkel.
Az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet partnercégeként 4 éven át képeztük a szakembereket. Természetgyógyászokat, egészségügyi dolgozókat, gyermekápolókat, védőnőket. A TARTALOMBÓL A könyvben a történeti áttekintés és egy olvasmányos leíró rész után megtalálhatók azok az energetikai összefüggések, amelyek megmagyarázzák ennek a különleges módszernek a hatásmechanizmusát.
Részletes leírás és színes fotók segítik a masszírozás műveletének elsajátítását. Három lehetőség van részletesen mozdulatról mozdulatra leírva a könyvben. Egy olyan folyamat, amely az újszülöttől két-három iskolás korig, majd olyan, amely már nagyobb gyermeknél alkalmazható.
Részletes leírás tartalmazza az olajos és aroma masszázs folyamatát is. Dr. Scheuring Noémi, a Heim Pál Kórház belgyógyász főorvosnőjének ajánlásán kívül a doktornő külön fejezetben irt az életkoronként e masszázsfajta jótékony hatásáról.
A könyvben TERÁPIA is található, amelyben a testtájak szimbolikus üzenete és a leggyakrabban előforduló problémák kezelése is rajzos ábrákkal elsajátítható és sikerrel alkalmazható. Az első hazai tanfolyamok résztvevőinek tapasztalatai mindenkit meggyőznek a thai bébi és gyermek masszázs különlegesen jó hatásáról. Könyvben egy mese és bébi napló is megtalálható.