Tradicionális thai masszázs

Aktuális intenzív képzések

november 2-3-4-5-6 Tradicionális Thai Generál Masszázs (5 napos akkreditált intenzív képzés (péntektől-keddig), BBMM babamasszázs oktatóknak az első 3 nap (péntek, szombat vasárnap)

november 10-11-12 Thai talp és lábmasszázs (szombat, vasárnap, hétfő de.)

november 17-18 Holistic Life Coach Haladó II. (szombat, vasárnap)

november 25 Herbál masszázs (vasárnap)

december 1-2-3 BBMM Babamasszázs® (szombat, vasárnap, hétfő de.)

december 7-8-9-10 Aromaolajos és Herbál masszázs (péntek, szombat, vasárnap, hétfő de.)

december 15-16 Family Coach elmélet és gyakorlat (szombat, vasárnap)

2019

január 5-6-7 Thai talp és lábmasszázs (szombat, vasárnap, hétfő de.)

január 12-13-14 Thai Kismama masszázs (szombat, vasárnap, hétfő de.)

január 19-20-21 BBMM Babamasszázs® (szombat, vasárnap, hétfő de.)

január 26-27 Selfness Lélektan – Önismereti modul (szombat, vasárnap)

február 1-2-3-4-5 Tradicionális Thai Generál Masszázs (5 napos akkreditált intenzív képzés (péntektől-keddig), BBMM babamasszázs oktatóknak az első 3 nap (péntek, szombat vasárnap)

február 8 Herbál masszázs (péntek)

február 9-10-11 Aromaolajos masszázs (szombat, vasárnap, hétfő de.)

február 16-17-18 Thai talp és lábmasszázs(szombat, vasárnap, hétfő de.)

február 23-24 Holistic Life Coach Alapok I. (szombat, vasárnap)

március 2-3-4 BBMM Babamasszázs® (szombat, vasárnap, hétfő de.)

március 9-10-11 Thai Kismama masszázs (szombat, vasárnap, hétfő de.)

március 15-16-17-18-19 Tradicionális Thai Generál Masszázs (5 napos akkreditált intenzív képzés (péntektől-keddig), BBMM babamasszázs oktatóknak az első 3 nap (péntek, szombat vasárnap)

március 23-24 Holistic Life Coach Haladó II. (szombat, vasárnap)

március 29-30-31 Aromaolajos masszázs (péntek, szombat, vasárnap)

 

 

Thai Masszázs történeti háttére

 
Távol-keleti, ősi, tradicionális masszázsfajta, amely több ezer éves hagyományokon alapul. A thai masszázs célja az izmok nyújtásával, nyomásával, különböző testhelyzetek felvételével, a szabad energiaáramlás biztosítása, fájdalmak és merevségek oldása, rugalmas, hajlékony, elengedett állapot létrehozása.
 
A tudomány legendás alapító atyja egy észak-indiai orvos volt, Jivaka Kumar Bhacca. Szobrát a mai napig nagy becsben tartják, és tisztelettel övezik. Naponta friss ételt, virágot tesznek mellé, és füstölőt gyújtanak. Minden nap legalább egyszer elmondják a tiszteletére és a saját belső egyensúlyuk érdekében a páli nyelven fennmaradt mantrát.
 
2550 évvel ezelőtt Buddha kortársa és személyes barátja volt, valamint az akkori magadhai király, Bimbisara és a szerzetesrend orvosa, melyről a buddhista szent iratok, a páli kánon (Tripitaka) is megemlékeznek. Az évszázadok során a thai masszázst fenntartották és fejlesztették. A masszázs technikája szájról-szájra terjedt, általában a családokon belül. A kolostorokban s pálmalevéliratokon őrizték a tudást.
 

A masszázs bemutatása

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van. A másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fejtetőig. 

A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz.

A masszírozást a földön végezzük. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De ez egyben megkönnyíti a masszírozást, mert így nem az erőnket, hanem a saját testsúlyát és technikai elemeket használunk. A thai masszázs a test egészében futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik.

Nyújtó gyakorlatokat is tartalmaz, bár nem az izmokra hat. Nem csak tenyérrel és ujjhegyekkel, de térdel, talppal és könyökkel is masszírozunk. Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája:

 • aktivizálódik öngyógyító ereje,
 • erősödik az immunrendszer,
 • megszabadulsz a feszültségektől,
 • könnyűnek, felszabadultnak érzed magad.

Ezeknek a vonalaknak és pontoknak a masszírozásával képesek vagyunk kezelni jó néhány betegséget, és csökkenteni a fájdalmakat.

Több nyújtó-gyakorlatot is végzünk a kliensen, melyeket úgyis hívhatunk, hogy alkalmazott hatha jóga, vagyis alkalmazott fizikai jóga. A nyújtó-feszítőfogásokkal valamennyi ízületet és izomcsoportot átdolgozunk, megszüntetjük az izületekben lévő energiablokkokat.

A masszázs lényege, hogy a különböző testrészek gyúró, simogató, nyomkodó, kezelésével a szervezetben olyan ingereket váltunk ki, amelyek a betegségeket, fájdalmakat képesek megszüntetni, de legalábbis enyhíteni.

A vér és a nyirokkeringést serkentő masszázs eredménye:

 • koncentráció és a teljesítőképesség javulása,
 • a stressz-oldás, és
 • az izomsejtek gyorsabb regenerációja.

Hatóterületei:

 • az izmok,
 • az izületek,
 • a kötőszövet,
 • a vegetatív idegrendszer,
 • a belső szervek,
 • a vérkeringés,
 • az energia vonalak és az energiapontok,
 • a légző és emésztőrendszerre rendkívül jó hatással van,
 • fokozza a vér és nyirokkeringést is,
 • javítja a szervezet idegi működését. 

Relaxáló, nyugtató, pihentető, kikapcsoló, ellazító, feszültség- és fájdalomcsökkentő, egészségmegőrző. A hintázó mozgás utánozza a koponyai ritmust, ami visszhangzik, minden izületben és a gerincben. Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van a szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések megelőzésére és kezelésére.

 
 

Tradícionális thai masszázs