Thai Baba és Gyermekmasszázs

"A csoda a kezünkben van! Érintésünkkel, tapintásunkkal, célirányos mozdulatiankkal hozzásegíthetjük a gyermekeinket a testi és lelki harmónia kialakításához. Az igazi csodák pedig a gyermekink!"
Dr. Scheuring Noémi gyermekgyógyász neonatólógus

A képzés elérhető folyamatos és hétvégi konstrukcióban, a folyamatos képzéshez minden kedden 9 órától lehet csatlakozni, délután már gyakorlati oktatás is van. Szerdán 9 órától 17-óráig lehet jönni, gyakorolni egyéni időbeosztásban, amikor önnek megfelel. Kedden 12 órától 16-óráig van lehetőség a gyakorlásra egyéni időbeosztásban. A hétvégi képzés változó időpontban kerül megszervezésre, melyről hírlevélben tájékoztatjuk önöket, illetve a „Képzési időpontok” menüpontban érhető el információ. A haladó gyakorlóknak lehetőségük van csütörtökönként a Pető Intézetbe jönni.

A képzés díja: 35.000Ft. mely tartalmazza a jegyzetet és a vizsga díjat és 1db fényképes oklevelet. Részletfizetés lehetséges a folyamatos konstrukciónál. Igazolványképet kérjük hozzanak magukkal.

Jelentkezés: watpomaz@gmail.com

Thai Baba és Gyermekmasszázs képzésünk ismertetője: A képzés során a hallgatók elsajátíthatják a thai masszázs folyamatát, művészetét. A képzés első része elméleti oktatás mely során megismerkednek az alábbi témakörökkel: 1. Thaiföld és a keleti kultúra, Wat Po- rövid áttekintés 2. Masszázstörténete 3. Nyomás-, nyomásfokozó technikák 4. Kar, könyök, láb használata a masszázs során 5. Javallatok, ellenjavallatok Második része gyakorlati képzés:

1. Energia pályák a lábon, karon történő masszázs és technikák 2. Lábmasszírozás, kézmasszírozás 3. Hason fekvés masszázsfogásai 4. Mozgatások 5. Energia pályák az arcon 6. Gyakorlati záróvizsga 7. Értékelés, zárás

 

Thai Baba és Gyermek masszázs ismertetője:

A képzéshez tartozik könyv is mely bemutatja a masszázst.  

 

A TARTALOMBÓL: A könyvben a történeti áttekintés és egy olvasmányos leíró rész után megtalálhatók azok az energetikai összefüggések, amelyek megmagyarázzák ennek a különleges módszernek a hatásmechanizmusát. Részletes leírás és színes fotók segítik a masszírozás műveletének elsajátítását. Három lehetőség van részletesen mozdulatról mozdulatra leírva a könyvben. Egy olyan folyamat, amely az újszülöttől két-három iskolás korig, majd olyan, amely már nagyobb gyermeknél alkalmazható. Részletes leírás tartalmazza az olajos és aroma masszázs folyamatát is. Dr. Scheuring Noémi, a Heim Pál Korház belgyógyász főorvosnőjének ajánlásán kívül a doktornő külön fejezetben irt az életkoronként e masszázsfajta jótékony hatásáról. A könyvben TERÁPIA is található, amelyben a testtájak szimbolikus üzenete és a leggyakrabban előforduló problémák kezelése is rajzos ábrákkal elsajátítható és sikerrel alkalmazható. Az első hazai tanfolyamok résztvevőinek tapasztalatai mindenkit meggyőznek a thai bébi és gyermek masszázs különlegesen jó hatásáról. Könyvben egy mese és bébi napló is megtalálható. Olyan hasznos és praktikus könyv ez, amely nem hiányozhat egyetlen család könyvespolcáról sem! AZ ÉRINTÉS CSODÁKAT TEHET: A bébi és gyerek masszírozás segíti a mozgásfejlődést, minden szervre jótékony hatása van. Ez a módszer Magyarországon még újnak számit, hisz a Thai Masszázs e vállfa még nem terjedt el. A test pontjainak masszírozása a belső működés normalizálásában, amely egész fejlődési folyamatában segít. A bébi állapotának diagnosztizálása után kezdjük meg a kezelést, ha szükséges, akkor a baba orvosával is konzultálva. A baba mentális és lelki funkcióit egyaránt segíti, ez a szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsanak a gyermekünkkel. Stimulálja az idegrendszert és a lelki, és testi fejlődést segíti A jó emésztést segíti, ami hozzájárul a gyorsabb fejlődéshez. Lecsökkenteni a stressz és a nyugtalan állapotot, megnyugtatni a babát. A masszázs a légzőszerveket stimulálja, lenyugtatja légzőszerveket, csökkenti a köhögést és megszünteti az arcdugulást. 

 

A MASSZIROZÁS MŰVELETE: A szülő legyen fesztelen és érezzen kedvet a masszírozáshoz. Ez sem a szülő, sem a gyermek számára ne legyen kényszer. A szakorvosok feltétlenül bátorítják a szülőket erre a mindennapi "szertartásra", mert a gyermek ez által megismeri teste korlátait, és rájön arra is, hogy az jó érzések forrása is lehet. A masszírozás elsődleges "jótéteménye" mégis érzelmi jellegű: erősíti a ragaszkodás szálait. A masszírozás kapcsolattartást jelent, és elősegíti, hogy a baba felismerje: nincs egyedül. A simogatás a baba masszírozásának egyik legfontosabb eleme. Mindig simogatással kezdjük és ezzel is, fejezzük be a mozdulatokat. Azt gondolom, főleg ha egy gyermek simogatásáról és érintéséről van szó, mindannyian szakértők vagyunk. Dédelgető kezünkkel ösztönösen vigaszt és szeretetet adunk át, szavak nélkül is. 

 

INSTRUKCIÓK: Megvizsgáljuk a viselkedését a mentális és a lelki funkciókat. A babagondozási tudásunkat, és ezzel együtt alkalmazzuk a thai stílust, és a tradíciókat. A masszázs egy szerettet teljes érintés a szülő és a gyerek között. Konzultálni a gyerekorvossal, hogy megtudjuk, van e ellenjavallata a masszázzsal kapcsoltban, vagy esetleg korlátozás. A masszírozó alakítson ki közeli kapcsolatot a gyerekkel, mert ha ez a lékkör barátságos, akkor érzi magát biztonságban, (mint a családias környezetben) akkor tud csak jó munkát végezni. Javaslat pl. énekelni, játszani, simogatni. A masszázst nem, mint egy munkát kell felfogni, hanem mint egy belső indítatást kell érezni. A szoba sem, túl hideg sem túl meleg, hanem kellemes környezet, hisz a baba levetkőzik. Kellemes környezetet kell biztosítani, törülközőt elő kell készíteni. Ugyan abból a típusból kell választani a készítményeket, az irritáló anyagokat kerülni kell. Olaj és hintőpor harmonizáljanak, és az allergia elkerülhető. A masszázs gyengédnek lágynak kell lennie, csak finom mozdulatokkal dolgozunk különösen a végtagokra ügyelve. Meg kell szakítani a masszázst, ha a baba sir, akkor folytassuk, ha már nyugodt. Baba púder vagy az olaját a saját kezünkben elkenjük, megmelegítjük, nem közvetlen a babára rakjuk, hogy ne ijedjen meg a gyerek a hirtelen hideg anyagtól. 

 

TIPPEK: Kezdjünk minden foglalkozást ugyanazzal a rituáléval. Először is "kapjuk el" gyermek tekintetét. Dúdoljunk valamilyen vidám dalt. A masszírozáshoz a természetes alapú olajat a kezünkben dörzsöléssel melegítsük fel! A baba reakciójától függően a kezelés első alkalommal 2-15 percig tartson! Lényeges a nyugodt légkör és a "ráhangolódás". Ha éppen nem érzünk kedvet hozzá, akkor halasszuk inkább későbbre a masszázst!    

 

Apáknak:  

 

Az apáknak különösen ajánljuk, hogy jó kapcsolatot alakítsunk a gyermekünkkel. A masszírozás közben közelebb kerülnek a gyermek szívéhez és elmélyíthetik a köztük kialakuló kötődést. "Valahányszor megmasszíroznak egy csecsemőt, a világ kicsit jobb hellyé válik, és a férfiak nem maradhatnak ki ebből."